Taller de curtmetratges compromesos d’ACPP. Inscriu-te!

2965
Curs de curtmetratges d'ACPP. Projecte Conectem societats, Construïm ciutadania

Tens dots creatives i alhora interès pel món de la cooperació internacional? Ara és la teua!

Inscriu-te al taller de curtmetratges que et proposem des d’ACPP, crea el teu curt per a transformar el món i entra en el concurs de curs per guanyar un viatge a Palestina. Coneix així de primera mà els projectes de cooperació que realitzem des d’Assemblea de Cooperació per la Pau als Territoris Ocupats Palestins.

Dins del projecte Conectem societats, Contruim ciutadania d’Assemblea de Cooperació per la Pau realitzem el taller de curtmetratges que et permetrà materialitzar la teua idea audiovisual per a transformar el món.

A més, si estàs interessat/da, podràs participar en el concurs de curts del projecte i obtindre un premi consistent en un viatge a Palestina per conèixer els projectes de cooperació internacional que desenvolupa ACPP allí.

Pren nota de tots els detalls del curs!

  • Qui pot inscriure’s a este curs? Qualsevol persona interessada en deixar volar la imaginació per a crear un curt que ajude a la transformació del món.
  • Quin cost té el curs? El curs té un cost de 20€. Si estàs interessat/da en realitzar els quatre cursos d’este projecte, tens un descompte. Sols pagaràs 50€ per les quatre formacions.
  • Com inscriure’t al curs? Escriu-nos al correu electrònic paisvalencia@acpp.com dient-nos el teu nom i el nom del curs (Taller de curtmetratges). Et respondrem amb la reserva i el número de compte per a que pugues fer la transferència per a pagar el curs i així formalitzar la teua inscripció.

El curs, que forma part del projecte Conectem societats, construïm ciutadania d’ACPP està impartit pels professionals de l’audiovisual de Barret Films.

Contingut del curs:
En el curs s’aproximarà l’alumnat al curtmetratge com a eina de transformació i denuncia social i es farà una aproximació a tot el procés de producció d’un clip audiovisual (desde la preproducció i fins a la post-producció). L’objectiu és que l’alumnat, per grups, puga acabar la formació havent materialitzat l’aprenentatge en un curtmetratge compromès amb la transformació social.

Dins de l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que emmarquen temàticament el taller, preferiblement es realitzaran peces del gènere documental però es podrà fer ficció sempre que la idea presentada pels alumnes no excedisca els recursos dels que es disposen, és a dir, haurà de ser una idea senzilla i fàcil d’executar.

Estructura del curs:
Fase 1: producció i rodatge (4 dissabtes = 16 hores)

Es dedicarà a fer una explicació curta dels objectius del taller i del funcionament en una producció per tal de donar una imatge global del procés de creació d’una peça audiovisual. També es donarà a conèixer el material de gravació del que disposarem i es donarà unes nocions inicials per a que comencen a familiaritzar-se amb ell. Per últim es dedicarà el final de la classe a treballar en la idea del curt que voldran desenvolupar amb projecció d’exemples.

Fases:

• Pre-producció: recerca d’informació, guió, planificació del rodatge

• Producció: rodatge

• Postproducció: muntatge, correcció de color, edició d’àudio, efectes especials

Càrrecs dins d’una producció:

• Director / realitzador

• Productor / productor executiu / productor de camp

• Redactors

• Operadors de càmera

• Tècnics d’àudio

• Editors

• Tècnics de post-producció

Càmera reflex: parts de la càmera, conceptes bàsics de funcionament

Classe 2, 3 i 4: repartició de funcions entre els membres de l’equip, desenvolupament de la idea, planificació del rodatge i rodatge, sempre amb el recolçament i l’acompanyament dels monitors per resoldre els dubtes que els puguen sorgir.

Fase 2: muntatge (4 dissabtes = 14 hores)

Classe 5, 6 i 7: explicació del software d’edició i primeres pràctiques d’organització de material i del programa, muntatge del curtmetratge i correcció final bàsica, tant de color com de so.

Classe 8: visualització dels curtmetratges de tots els equips del taller i col·loqui.

CALENDARI DEL CURS:

Sala Seminari del Col·legi Major Rector Peset:

26 d’abril. Sala Seminari Rector Peset 16:30 – 20:30
3 de maig. Sala Seminari Rector Peset 16:30 – 20:30
10 de maig. Sala Seminari Rector Peset 16:30 – 20:30
17 de maig. Sala Seminari Rector Peset 16:30 – 20:30

Instal·lacions del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València:

24 de maig. 16:30 – 20:30
31 de maig. 16:30 – 20:30
7 de juny. 16:30 – 20:30
14 de juny. 16:30 – 18:30
Vols saber més sobre el projecte Conectem societats, Construïm Ciutadania?

Conectem societats, construïm ciutadania és un projecte que té com a objectiu crear un espai de formació (amb 4 mòduls formatius), apropar l’alumnat a la cooperació internacional al desenvolupament i proposa un concurs de curtmetratges en el que poden participar totes aquelles persones que hagen fet un curtmetratge compromès amb la transformació del món i vulguen participar dels premis, consistents en un viatge a Palestina per a conèixer els projectes de cooperació d’ACPP sobre el terreny.

Este projecte, en el que s’emmarca el curs que et proposem, està finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana.

Et queda encara algun dubte? Telefona’ns i te’l resoldrem! 963 51 12 63 (Laura).